Prajitura cu afine

prajitura cu afine
Categorie: Prajiturici
Testat: NU

Ingrediente

Pentru blat :
100g zahar pudra,
1 pachet zahar vanilat,
2 oua intregi,
1 lingura de migdale sau nuci macinate;

Pentru umplutara :
6 foi de gelatina
300g branza de vaci
125g zahar pudra
o lamaie
400g dulceta sau gem de afine
2 galbenusuri
300g smantana

Mod de preparare

Ouale se freaca cu zaharul pana isi schimba culoarea. Se adauga treptat nucile sau migdalele amestecand puternic. Se pune pe fundul unei cratite sau forme de tort o foaie de hartie unsa dinainte cu unt si se toarna compozitia de mai sus apoi se coace la foc puternic 20 minute. Se rastoarna pe o farfurie mare si se lasa sa se raceasca. Amestecam intr-o craticioara branza cu galbenusurile, smantana, zeama de la jumatate de lamie, gelatina dizolvata in apa rece si se fierbe incet timp de 20 minute. Blatul se taie in doua. O parte se va pune pe o farfurie de tort si iar peste aceasta se va rasturna crema de branza. Se lasa 5-8 minute apoi se va unge cu dulceata de afine, se stropeste cu restul de zeama de lamaie si se va pune cea de-a doua jumatate a blatului. Se va mentine o ora la rece in frigider.