Retete prajituri

Indulceste-ti viata cu prajiturici

Home / Prajituri de Pasti / 5 prajituri de Paste pe care trebuie sa le incerci anul asta.

5 prajituri de Paste pe care trebuie sa le incerci anul asta.

Va prezentam cele mai celebre 5 prajituri de paste pe care le puteti incerca anul acesta.

1. Pasca cu branza

Pasca cu branza este cea mai cunoscuta prajitura de Paste. Este o prajitura traditionala din Moldova insa acest obicei a fost imprumutat in toata tara.

Retetele de pasca cu branza variaza, folosindu-se des pasca cu branza fara aluat de catre cei incepatori si pasca cu branza cu aluat de catre cei initiati in tainele bucatariei.

pasca cu branzapasca cu branzapasca cu branza

2. Cozonaci cu nuca

Cozonacii de asemenea sunt facuti in aproape toate familiile de Paste. La fel ca in cazul pascai cu branza, cei neexperimentati fac cozonaci simpli, chiar la masina de facut paine. Cei ce au facut de cateva ori cozonaci incearca retete complexe de cozonaci cu nuca, cozonaci cu nuca si rahat.
Cozonac cu nucacozonac simplu

3. Buturuga de ciocolata

Buturuga de ciocolata nu face parte din prajiturile traditionale de Paste, dar poate fi facuta utilizand mai multe retete precum: buturuga de ciocolata, buturuga cu cocos si de ce nu, buturuga cu cocos. Retetele sunt simple si pot fi facute de incepatori.

buturuga cu ciocolata

4. Prajitura carpati

Prajitura carpati este o prajitura cu foi facuta de mamele noastre in copilarie. Chiar daca este o prajitura anevoioasa, luandu-ti ceva timp s-o faci, trebuie s-o incerci de Pastele acesta. Avantajul ei consta in gustul deosebit dar si in faptul ca se poate mentine mai multe zile la frigider fara ca gustul sa fie alterat. Dimpotriva, prajitura carpati se recomanda a fi servita dupa 2-3 zile.

prajitura carpati

5. Prajitura frageda cu nuci

Daca esti intr-adevar in pana de idei si ti-au ramas niste nuci de la cozonaci, incearca o prajitura frageda cu nuci. Nu vei de gres pentru ca prajitura de asemenea se poate tine bine cateva zile, pastrandu-si gustul si aromele.

Sa fim seriosi, sarbatorile Pascale nu inseamna imbuibare pana la refuz ci trebuie sa gustam putin din toate, fara a pune ficatul in dificultate.

prajitura frageda cu nuci

Scrie un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi publicata.