Retete prajituri

Indulceste-ti viata cu prajiturici

Home / Prajituri simple / Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Crema de zahar ars poate fi o prajitura in sine sau o putem folosi la torturi in unul dintre straturi.
Reteta se doreste a fi una usoara, avand un timp total de 1h, luandu-ne aproximativ 15-20 de minute prepararea ei.

Spre deosebire de cealalta reteta de prajituri prajitura cu zahar ars, crema este mult mai usor de facut.

Singurul dezavantaj este faptul ca ar fi de preferat sa asteptam sa se raceasca inainte s-o mancam, lucru care poate fi destul de dificil pentru multi dintre noi.

Ingrediente

8 oua, preferabil de tara
200 g zahar
2 plicuri de zahar vanilat
1 L lapte (NU dietetic)

Pentru caramel:
aprox. 150 g zahar tos

Mod de preparare – crema de zahar ars

Compozitie

compozitie crema zahar ars

Mixam ouale cu zaharul vanilat si putina sare pentru cateva minute.

Apoi adaugam treptat laptele si amestecam compozitia usor, pentru a pastra forma spumoasa.

amestecam crema zahar ars

Formarea caramelului pe cratita

Punem zaharul intr-o cratita metalica si-l supraveghem la foc mic-mediu.

Cand zaharul capata culoarea rosie aramie, oprim focul si tapetam peretii.

Lasam zaharul la racit in cratita.

Coacerea compozitiei

Incingem cuptorul in prealabil (20 de minute inainte) la 180 grade, coacere de sus – jos (NU ventilatie).

Ca o regula generala, trebuie sa tinem cont ca pe ventilatie cuptorul va coace la o temperatura cu 20 de grade in plus fata de temperatura setata.

Punem 1/2 apa in tava de friptura a cuptorului. In aceasta tava punem cratita noastra cu umplutura, pentru a o prepara la bain marie.

Supraveghem coacerea astfel inca apa din tava de friptura sa nu fiarba, completand din 10 in 10 minute cu apa rece.

In principiu ar trebui sa stea in total la cuptor aproximativ 40 de minute, dar depinde foarte mult de cuptor. Nu o lasati nesupravegheata altfel textura cremei nu va fi cea dorita si nici oua crude cu zahar n-ati vrea sa incercati 🙂

Servire – crema de zahar ars

Dupa ce scoatem tava din cuptor, o lasam la temperatura camerei cateva ore pentru a se raci.

Apoi o dam la rece in frigider pentru alte cateva ore, preferabil peste noapte.

Cel mai probabil nu veti rezista alte 6 ore pana se raceste !

Pofta buna!

Scrie un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi publicata.