Retete prajituri

Indulceste-ti viata cu prajiturici

Home / Prajituri simple / Prajitura Kinder felie de lapte cu ingrediente pentru bebelusi de 2 ani +

Prajitura Kinder felie de lapte cu ingrediente pentru bebelusi de 2 ani +

Prajitura Kinder felie de lapte am facut-o in doua variante, ambele au iesit bune:

– reteta clasica cu un blat pufos si crema din lapte condensat si mascarpone.  In partea superioara putem adauga cacao daca dorim, fara sa exageram

  • – o reteta reinterpretata cu acelasi blat pufos dar crema doar cu mascarpone. In partea superioara de data asta, am folosit o crema de ciocolata subtire.

In acest post voi incerca sa exemplific prima varianta de reteta, aceasta semanand cel mai mult cu celebra prajitura adorata de copii dar nu chiar sanatoasa: Kinder felie de lapte.

Ingrediente blat

5 oua

100 g zahar pudra

50 g ulei

50 g lapte

90 g făină

40 g cacao neagră

5 g praf de copt (optional)

1 varf de cutit de sare

 

Ingrediente crema

130 ml lapte 3.5 grasime

1 linguriţă amidon

5 g gelatină

30 ml apa rece

120 g mascarpone

120 g lapte condensat

200 ml smântână pentru frişcă

esenta de vanilie sau 2 plicuri de zahar vanilar

2 linguri miere – preferabil de salcam

Mod de preparare blat – Prajitura Kinder felie de lapte

Dam drumul la cuptor la 180 de grade sus jos pentru a se incalzi in timp ce facem blatul. Imi veti multumi pentru ca ati economisit 15-20 minute.

Separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile cu un varf de cutit de praf de sare si 30 g de zahar pudra. Le putem bate si cu zahar normal, dar dureaza mai mult si riscam sa le batem prea mult stricand compozitia. Vom sti ca albusurile sunt batute atunci cand putem ridica deasupra capului castronul fara emotii. Daca vrem sa testam faptul ca zaharul este topit, luam intre degete putin din compozitie si le frecam. In cazul in care nu simtim zahar suntem safe si trecem la pasul urmator.

Intr-un alt bol mixam galbenusurile cu zaharul ramas (70 g) pana cand isi dubleaza volumul. Apoi adaugam uleiul si laptele omogenizand compozitia.

In alt bol amestecam faina cu praful de copt si cacaua, apoi o cernem peste compozitia formata din galbenusuri, ulei si lapte. Nu uitati sa cerneti faina si cacaua. Referitor la praful de copt, atunci cand incercati prima data reteta si doriti sa aveti o plasa de siguranta, va recomand sa-l folositi. Daca aveti copii in familie va sfatuiesc sa cumparati praf de copt bio vegan, nu este scump si-si face toti banii. Dupa ce stapaniti bine reteta (albusurile si galbenusurile batute va ies perfect), va sugerez sa nu mai folositi praful de copt.

Peste compozitia din galbenusuri, adaugam compozitia spuma de albusuri cu mare grija pentru a nu-i scadea volumul si amestecam cu o spatula.

Compozitia finala a blatului o turnam in tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor. Eu am folosit tava subtire a cuptorului, blatul nu va creste exagerat de gros.

blat felie de lapte necopt

Introducem blatul in cuptor pentru 10 minute si-i facem testul scobitorii. Dupa ce este gata, scoatem blatul din tava si il asezam pe gratarul cuptorului astfel incat sa se aereze. Incercam sa-l ferim de curenti de aer pentru a nu scadea. Il lasam sa  se raceasca apoi il taiem in doua.

blat felie de lapte copt

Mod de preparare crema – felie de lapte

Sa gasesc lapte condensat gros, nu pe cel pentru cafea a fost o aventura prima data. Am fost in Cora si dupa ce-am cautat pana m-am plictisit, am intrebat o angajata de la fructe si mi-a confirmat: nu avem. Am gasit cu greu Pilos in Lidl si am ramas fan.

lapte condensat si mascarpone cu miere

Punem o foaie de gelatina in cele 30g de apa rece.

gelatina in apa rece

Punem laptele si amidonul intr-o cratita la foc mic si amestecam incontinuu pana la ingrosare. Preferam sa folosim o cratita cu fundul mai gros pentru a nu se prinde si ingusta. Dupa ce s-a ingrosat, luam cratita de pe foc si punem gelatina. Lasam sa se raceasca dar acoperim cu o folie alimentara pentru a nu face caimac deasupra ( similar facem si la crema de vanilie de exemplu).

Batem smantana rece (preferabil sa fi stat inainte la frigider cel putin 12 ore) pana se transforma in frisca. Eu prefer smantana pentru frisca La Dorna cu 40% grame grasime.

Smantana batuta frisca

Punem intr-un bol crema de lapte rece, laptele condensat, mascarpone si miere si mixama pana se omogenizeaza. Dupa aceea cu o spatula incorporam si frisca batuta.

Dam crema la rece pentru 15-30 minute fara sa uitam sa amestecam in ea de cateva ori pentru a se incorpora bine gelatina.

Punem crema peste jumatate de blat, asezam cealalta jumatate apoi dam la rece pentru cateva ore. Daca nu rezistati sa asteptati prea mult, lasati-o macar 1 ora.

Portionam in felii similare cu cele kinder prajitura de lapte. Le puteti pune la pachet copiilor acest desert delicios in caserole sigilate.

Pofta buna!

Kinder felie de lapte

Scrie un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi publicata.