Retete prajituri

Indulceste-ti viata cu prajiturici

Home / Prajituri / Prajitura Arlechin

Prajitura Arlechin

Prajitura arlechinPrajitura Arlechin este potrivita pentru momentele cand ne lipsesc multe din ingredientele obisnuite pentru prajituri. Daca avem in frigider sau in camara gem de caise sau chiar de prune si o lamaie ramasa de la pestele din seara trecuta, putem sa trecem la treaba.

Ingrediente

Pentru aluat :
250g unt
600g faina
1 pachet de praf de copt si putina sare
250g zahar pudra
3 galbenusuri
1 lingura de smantana
Pentru umplutura :
7 linguri gem de caise mai tare
3 albusuri
coaja rasa si zeama de la jumatate de lamaie
3 linguri de zahar tos

Mod de preparare –¬†Prajitura Arlechin

Se amesteca faina cu praful de copt si se cerne. Peste faina punem untul taiat bucatele si presaram sarea.
Facem o adancitura in faina, punem zaharul, galbenusurile si smantana si framantam bine. Coca rezultata se pune la rece 30 de minute. Impartim in patru parti egale, intindem patru foi dreptunghilare si se coc pe rand pe dosul tavii presarata in prealabil cu faina. Foile se coc la cuptor la foc potrivit timp de 10 – 15 minute.
In timp foile se racesc, albusurile se bat bine cu telul. Adaugam apoi zaharul, gemul coaja si zeama de lamaie si batem in continuare pana se obtine o spuma tare. Ungem trei foi cu aceasta umplutura si se suprapun. Se presara pe ultima foaie un plic cu zahar vanilat sau se glaseaza cu serbet de cacao incalzit si amestecat putin unt. Dupa ce se intareste glazura, prajitura o taiem in patratele.
Pofta Buna!

Scrie un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi publicata.