Retete prajituri

Indulceste-ti viata cu prajiturici

Home / Prajituri / Prajitura cu nuca si cacao

Prajitura cu nuca si cacao

Contine ingrediente simple si se poate face intr-un timp foarte scurt. Margarina din aceasta prajitura cu nuca se poate inlocui cu unt de 82% grasime.

Ingredienteprajitura de post cu nuca si cacao

Pentru blat:
1 pahar lapte
4 pahare faina
400 g margarina

 

Pentru umplutura:
1 mar
1 pahar zahar
2 portocale

Mod de preparare – prajitura cu nuca si cacao

Se freaca margarina cu faina, laptele se toarna treptat, amestecandu-l continuu;
Se pune blatul la rece timp de 30 de minute;

Se curata de coaja portocalelor si se dau prin masina de tocat sau blender;
Merele se curata de coaja si seminte, apoi se dau pe razatoare si se amesteca cu portocalele si zaharul;

Se imparte blatul in doua, prima parte se intinde si se aseaza pe tava stropita cu apa. Intindem umplutura uniform, apoi o invelim cu cea de-a doua foaie de placinta;
Capetele se vor uni, apoi o dam la cuptorul incins la temperatura 200-220 C;

Pofta buna!

Scrie un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi publicata.